kalmthout_team

Team

 

Kinderpsychiaters

Helge Smets is geconventioneerd kinder- en jeugdpsychiater en volgde eveneens de opleiding Familie-, Gezins- en Relatiepsychotherapie aan de K.U.Leuven. Ze heeft uitgebreide ambulante en semi-residentiële ervaring met diagnostiek, begeleiding en behandeling van kinderen en hun gezinnen, vooral in de leeftijdsfase van 6 tot 12 jaar.

 

Psychologen

Katrien Nelen is klinisch psychologe (K.U.Leuven 2003) en volgde een opleiding cliëntgerichte en experiëntiële psychotherapie (K.U.L. 2010). Na verschillende jaren gewerkt te hebben als afdelingspsycholoog in de residentiële psychiatrie, is ze nu volledig ambulant aan de slag. Bij d_Link kunnen volwassenen (+18 jaar) bij haar terecht voor individuele psychotherapie o.a. bij verwerkingsvragen (rouw, trauma, …), stressklachten en burn-out, depressie, psychosegevoeligheid, opvolging na psychiatrische opname, … Katrien werkt gedeeltelijk geconventioneerd.
Marie-Louise Van Camp is klinisch psycholoog (VUB) en systeemtherapeut. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in het werken met gezinnen binnen de bijzondere jeugdzorg en als therapeut in een praktijk. Ze spreekt met kinderen en jongeren (van 5 tot 18 jaar) en hun gezin wanneer iemand zich zorgen maakt over het emotionele welzijn, gedrag, opvoeding, … van de kinderen. Ze stemt af met de gezinnen wie van hen samen en/of apart zal komen. Speelse methodieken kunnen ingezet worden om kinderen te helpen taal te geven aan wat ze ervaren. Marie-Louise werkt gedeeltelijk geconventioneerd.

 

Psychotherapeuten

Lieselot Vandenberghe is beeldend therapeut en volgde diverse bijkomende therapeutische opleidingen: Beeldende Therapie met Gezinnen, mentaliseren in vaktherapie, mindfulness en meditatie voor kinderen, NVR (Geweldloos Verzet). Daarnaast is ze ook kindertolk® (Present Child Methode). Ze heeft jarenlange ervaring in het residentieel werken met verschillende doelgroepen. Momenteel werkt ze binnen UKJA, departement Kinderen, waar ze zowel individueel kinderen begeleidt, als groepstherapie aanbiedt en gezinnen begeleidt. Bij d_Link kunnen zowel kinderen als volwassenen bij haar terecht voor beeldende therapie. Ook voor ouder-kindrelaties en gezinstherapie is er een aanbod.
Kim Rombouts is in 1998 afgestudeerd als klinisch orthopedagoog (KULeuven). Zij volgde een contextuele opleiding (Leren over Leven, 2018) en een Integratieve Therapie-opleiding (Educatieve Academie, 2022). Zij richt zich tot kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen met en zonder beperking. Ook gezinnen kunnen bij haar terecht. Ervaring bouwde ze op in de zorg voor personen met een beperking en jongeren met gedrags- en emotionele problemen. De laatste jaren werkt ze voltijds als psychotherapeute.