Teams

Team Deurne

Dr. Kirsten Mintjens, kinder- en jeugdpsychiater

Kirsten Mintjens (°1977) is kinder- en jeugdpsychiater. Zij heeft ervaring in de ambulante en residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie en is gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen en emotionele problemen. Zij volgde een jaartraining lichaamsgerichte coaching (Heel de Mens) en een jaartraining Geweldloze Communicatie in Kasteel de Schans, de level 1- training in TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise), de 3-jarige opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner aan SEN Nijmegen en de jaartraining Familieopstellingen aan de Educatieve Academie. Daarnaast danst zij sinds jaren intensief 5Ritmes en volgde zij diverse workshops bij Circling Europe.

Dr. Annemie Cabus, kinder- en jeugdpsychiater

Annemie Cabus (°1956) is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. Zij heeft uitgebreide ervaring in de ambulante en residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie. Zij is gespecialiseerd in de infantpsychiatrie en is geregistreerd als Infant Mental Health-specialist (-9 maanden t/m 3 jaar).

Dr. Anne Aben, kinder- en jeugdpsychiater

Anne Aben (°1978) is kinder- en jeugdpsychiater en volgde de opleiding Familie- , Relatie- en Systeempsychotherapie aan de K.U. Leuven. Momenteel volgt ze een opleiding gericht op de behandeling van angstklachten en trauma bij kinderen en jongeren (EMDR). Ze heeft ervaring met diagnostiek, begeleiding en behandeling van kinderen en hun gezinnen en richt zich daarbij vooral op jonge kinderen van 0 tot 6 jaar.

Dr. Natalie Van Looveren, kinder- en jeugdpsychiater

Natalie Van Looveren (°1984) is kinder- en jeugdpsychiater. Ze heeft ervaring in de semi-residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie (dagbehandeling, voor jongeren met emotionele problemen) en in ambulante hulpverlening binnen een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Bij d_Link richt zij zich specifiek tot jongeren en jongvolwassenen (15 tem 23 jaar), met hun context (ouders, broers en zussen, begeleidingstehuis, scholen, …). Zowel jeugdpsychiatrische diagnostiek en behandeling, als opvolging van diverse psychische problemen (angst, depressieve klachten, psychose, gedragsproblemen, …) zijn mogelijk. Hierbij werkt ze graag samen met reeds betrokken hulpverleners, naast haar collega’s bij d_Link.

Isabelle Froyen, logopediste

Isabelle Froyen (°1983) is logopediste en audiologe (K.U.Leuven). Zij heeft ervaring met taalontwikkelingsstoornissen en leerstoornissen bij kleuters en lagereschoolkinderen. Dyslexie, dyscalculie en dysorthografie, alsook concentratiestoornissen behoren tot haar interessegebied.

Anneleen Van Genechten, psycholoog

Anneleen Van Genechten (°1992) is kinder- en jongerenpsychologe (K.U. Leuven). Na haar studies deed ze ervaring op binnen de bijzondere jeugdzorg. Momenteel werkt ze als gezinsbegeleidster in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning. Daarnaast volgt ze een opleiding tot psychodynamisch kinderpsychotherapeut. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen bij haar terecht met vragen en bezorgdheden rond opvoeding, emoties, gedrag en ontwikkeling.

Eefje Versweyveld, psycho-energetisch coach

Eefje Versweyveld (°1978) is psycho-energetisch coach. Na haar studies Toegepaste Psychologie (Lessius Hogeschool, Antwerpen) heeft ze verschillende jaren ervaring opgedaan als schoolpsychologe, verbonden aan een centrum voor leerlingbegeleiding. Daarnaast heeft ze zich verder bekwaamd in het coachen van mensen op weg naar zichzelf (Master Psycho-energetisch Life Coach, Epeca, Affligem). Van daaruit heeft ze in 2012 The Cherry Three opgericht, een centrum voor Creatieve Bezieling dat o.a. psycho-educatief materiaal ontwikkelt rond persoonlijke groei en talentontwikkeling. De laatste jaren heeft ze zich verder gespecialiseerd in energetisch lichaamswerk en in de coöperatieve sensitieve geneeskunde.

Sophie Voorspoels, psycholoog

Sophie Voorspoels (°1978) is klinisch psychologe (K.U.Leuven). Zij heeft een brede ervaring en interesse in het werken met kinderen met autisme en gedragsproblemen, o.a. vanuit haar werk in het (buitengewoon) onderwijs en privépraktijk. Ze heeft de opleiding Triple P (level 1-2-3) afgerond en heeft een bijkomende tweejarige opleiding rond autisme gevolgd (Plantijn Hogeschool). Zij richt zich voornamelijk tot baby’s-peuters-kleuters en lagere schoolkinderen.

Catheline Cabuy, psycholoog

Catheline Cabuy (°1986) is klinisch psychologe (K.U.Leuven) en cliëntgericht psychotherapeute i.o. Ze heeft reeds enkele jaren ervaring in het werken met kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen en diverse gedrags-, emotionele of sociale moeilijkheden. Ze begeleidt kinderen en jongeren zowel diagnostisch via belevingsonderzoek als therapeutisch via speltherapie en psychodrama. Daarnaast neemt zij ook ouderbegeleidingen en gezinstherapieën op.

Ursula Proost, psychotherapeute

Ursula Proost (°1966) is integratief therapeut (I.V. Educatieve Academie), psycho-pedagogisch counselor (Lessius) en geaccrediteerde in Triple P (level 2/3). Als basis heeft ze een pedagogisch diploma en een jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Haar focus ligt op het begeleiden van kinderen en jongeren met hun eigen mogelijkheden en struikelblokken én de interactie met hun omgeving. Daarnaast engageert ze zich als vrijwillige therapeut bij TEJO en heeft ze een eigen praktijk.

Lien De Vleesschauwer, opvoedingscoach

Lien De Vleesschauwer (°1980) is afgestudeerd met een graduaat in de orthopedagogie, heeft een diploma lager onderwijs, heeft verschillende opleidingen rond coaching gevolgd en is geaccrediteerde in Triple P niveau 4. Ze heeft ervaring opgedaan binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, het buitengewoon onderwijs en heeft haar eigen praktijk. Gezinnen met kinderen tot 12 jaar kunnen bij haar terecht om samen in een vorm van thuisbegeleiding op een heel concrete manier methodes en strategieën toe te passen binnen het gezin.

Karin Cosemans, psychotherapeute

Karin Cosemans (°1964) heeft 30 jaar ervaring in communicatieve en sociaal-emotionele begeleiding van kinderen in het buitengewoon onderwijs. In haar functie van logopediste installeerde zij groepslessen voor kinderen met een ontwikkelingsproblematiek (o.a. autisme, ADHD,…) Lessen waarin de kinderen ervaringsgericht hun emoties beter leerden begrijpen en er beter mee leerden omgaan, waardoor hun weerbaarheid kon groeien. Het bezitten van deze weerbaarheid kan niet genoeg onderstreept worden, omdat het ervoor zorgt dat jongeren op moeilijke momenten in het leven minder vatbaar zijn voor negatieve beïnvloeding. Karin is verliescounselor voor kinderen en jongeren en studeerde verder af als integratief psychotherapeute. Daarnaast volgt zij de opleiding Somatic Experiencing rond traumaherstel. Zij begeleidt eveneens volwassenen. Opvoedingsvragen, angstproblematieken(OCD, fobieën,…) trauma, verlieservaringen (scheiding, rouw, verlies aan zelfvertrouwen,…) behoren tot haar interessegebied.

Joeri Bal, psycholoog

Joeri Bal (°1975) is klinisch psycholoog (K.U.Leuven). Hij is mederealisator en algemeen coördinator van d_Link.

Team Mechelen

Dr. Lee Cooreman, kinder– en jeugdpsychiater

Lee Cooreman (°1976), is kinder- en jeugdpsychiater en volgde de opleiding Relatie-, Familie- en Systeempsychotherapie aan de K.U. Leuven. Zij heeft ervaring in de ambulante en residentiële kinderpsychiatrie en meer specifiek in het werken met jonge kinderen (0-6) en hun gezinnen. Zij richt zich voornamelijk tot jonge kinderen en adolescenten en ziet ook lagere schoolkinderen.

Dr. Eva Van den Broeck, kinder– en jeugdpsychiater

Eva Van den Broeck (°1979), is kinder-en jeugdpsychiater (KULeuven) en volgde de opleiding relatie- familie -en systeempsychotherapie (Context, KULeuven) en de bijkomende opleiding hypnotherapie (VHYP) en Non Violent Resistance (Oplossingsgericht Centrum Gent). Ze heeft ervaring in de ambulante en residentiële kinderpsychiatrie, en richt zich zowel naar adolescenten als lagere schoolkinderen en hun gezinnen.

Luk Geens, sociaal pedagoog

Luk Geens (°1955) is opgeleid als sociaal pedagoog (KULeuven) en systeemtherapeut. Hij werkt systemisch individueel, met ouders, gezinnen en relevante contexten. Hij richt zich voornamelijk tot adolescenten en jongvolwassenen vanuit de verschillende ontwikkelingsdomeinen. Daarnaast begeleidt hij cliënten, zowel in residentiële als ambulante settings (multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsbeperking). Hij volgde een systeemgerichte opleiding aan de Interactieacademie Antwerpen (1990) en de Viersprong Academy Bergen op Zoom (2015).

Chris Winter, psycholoog

Chris Winter (°1974) is van opleiding klinisch psychologe (VUB 1999) en gezins- en relatie-therapeute (Kern, St Niklaas 2004). Via haar werk in de geestelijke gezondheidszorg heeft ze een ruime diagnostische en psychotherapeutische ervaring opgebouwd. Ze werkt vooral graag met jongeren en hun gezinnen, zowel individueel als in gezinsverband. Zij is lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventies (BVRGS).

Kim Hermans, psycholoog

Kim Hermans (°1987) is klinisch psychologe (KULeuven). Momenteel volgt zij een bijkomende opleiding tot systeemtherapeut (Rapunzel vzw). Ze heeft ervaring opgebouwd in het werken met kinderen, jongeren en hun context vanuit residentiële en ambulante hulpverlening, alsook vanuit GO.n begeleiding (voornamelijk autisme) binnen het onderwijs.

Heleen Geusens, psycholoog

Heleen Geusens (°1984) is klinisch psychologe (KULeuven) en volgde een bijkomende opleiding tot relatie- en gezinstherapeute (KERN, Sint-Niklaas). Via haar werk in een observatie- en behandelingscentrum bouwde zij ervaring op in het diagnostisch en therapeutisch werken met kleuters, lagere-school kinderen, adolescenten en hun gezinnen. Haar interesse gaat uit naar zowel leer- en gedragsmoeilijkheden als ontwikkelingsstoornissen en emotionele problemen.

Ilse Vansant, psycholoog

Ilse Vansant (°1979) is klinisch psychologe (KULeuven) en psychodynamisch kinderpsychotherapeute (KULeuven). Zij volgde een aanvullende opleiding baby-observatie (WAIMH-Vlaanderen) en floorplay (Rino Noord- Holland). Via haar werk binnen ambulante en residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie, bouwde zij ervaring op in het diagnostisch en therapeutisch werken met zeer jonge kinderen (0-5 jaar), lagere school kinderen, adolescenten en hun gezinnen.

Sofie Geerinckx, psycholoog

Sofie Geerinckx (°1985) is klinisch psychologe (UGent) en heeft in 2015 de opleiding Systeemtherapie afgerond (IPRR, Mechelen). Zij werkt eveneens bij een dienst voor pleegzorg waar ze reeds ervaring opdeed in het werken met gezinnen, kinderen en jongeren binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Ze richt zich voornamelijk op lagere schoolkinderen en adolescenten.

Kirsten Laurent, psycholoog

Kirsten Laurent (°1977), is klinisch psychologe (KULeuven) en psychodynamisch kinder- en jongerenpsychotherapeute (KULeuven). Via haar werk in een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) is ze erg vertrouwd met de problematiek van complexe ontwikkelingsstoornissen, gehoorstoornissen en leermoeilijkheden. Haar interesse gaat uit naar hechting, verlieservaringen en emotionele problemen bij kinderen, jongeren en hun gezin.

Riet Ysebaert, maatschappelijk assistente

Riet Ysebaert (°1979) is maatschappelijk assistente (UCLL) en antropologe (KULeuven). Zij volgde een bijkomende opleiding als bemiddelaar (UCLL), als rots&water trainer (instituut NL) en als coach (centerforselfmanagement – Jef Clement).  Via haar werk in de bijzondere jeugdzorg (HCA-dienst) heeft zij ervaring opgebouwd in het werken met jongeren, (jong-)volwassenen en hun context. Zij werkt op een kracht- en doelgerichte manier met diverse hulpvragen uit het dagelijkse leven van jongeren en volwassenen.

Lieve Verbruggen, ergotherapeute

Lieve Verbruggen (°1968) is ergotherapeute en volgde  een aanvullende opleiding creatieve therapie (Gent), richting beeldend werken. Zij werkt eveneens op een residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie waar zij non-verbaal aan de slag gaat met zowel kinderen, adolescenten en ouders. Zij is lid van de Belgische vereniging voor creatieve therapie (BVCT-ABAT).

Karen Dille, psycholoog en maatschappelijk assistent

Karen Dille (°1983) is maatschappelijk assistent (KHLeuven) en klinisch psycholoog (VUBrussel). Bijkomend heeft ze een opleiding relatie-, gezins- en systeemtherapie afgerond (IPRR, Mechelen). Als gecertificeerde video-hometrainer/video-interactiebegeleider (Steunpunt VHT/VIB, België) gaat haar interesse uit naar het contact tussen ouder(s) en kind. Wanneer dit contact moeilijk of negatief verloopt, kan de bespreking van korte succesgerichte videobeelden helpend zijn. Daarnaast heeft ze vanuit eerder werk ervaring opgebouwd in het werken met gezinnen met complexe opvoedingsvragen en in het individueel krachtgericht werken met kinderen en jongeren. Bij d_Link richt ze zich tot ouders en jonge kinderen (0 tot 5 jaar), lagere schoolkinderen en adolescenten en hun context.

Bas Poppelsdorf, psycholoog

Bas Poppelsdorf  (°1984) is klinisch psycholoog (UGent) en volgt momenteel een bijkomende opleiding tot relatie-, gezins- en systeemtherapeut (IPRR, Mechelen). Via zijn eerdere werk in een gesloten gemeenschapsinstelling deed hij ervaring op in het werken met adolescenten met gedrags-, sociale en emotionele problemen, en hun gezinnen. Bij d_Link richt hij zich tot lagere schoolkinderen, adolescenten, jongvolwassenen en hun (ruimere) context.

Team Rotselaar

Dr. Jo Heyrman, kinder– en jeugdpsychiater

Jo Heyrman (°1973), is kinder-en jeugdpsychiater (KULeuven) en volgde de opleiding Systeemgeoriënteerde therapie aan het LIST (Leuven). Hij werkt eveneens in een Medisch Pedagogisch Instituut (MPI) en in een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR). Hij heeft ervaring in de ambulante en residentiële kinderpsychiatrie en richt zich zowel naar kleuters, lagere schoolkinderen als adolescenten en hun gezinnen.

Mieke Claes, orthopedagoge

Mieke Claes (°1977), is orthopedagoge (KULeuven) en heeft een passie voor de ontwikkeling van jonge kinderen en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Zij werkt deeltijds in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) in Leuven.
Zij bouwde expertise op omtrent ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen, opvoedingsvragen en gedragsproblemen. Haar bijzondere interesse gaat uit naar kinderen met een ontwikkelingsvertraging, moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met autismespectrumstoornis (ASS). Zij richt zich zowel op handelingsgerichte diagnostiek als begeleiding van ouders en gezinnen.
Een goede samenwerking met de school en eventuele andere betrokken hulpverleners is essentieel in haar manier van werken.

Kirsten Laurent, psycholoog

Kirsten Laurent (°1977), is klinisch psychologe (KULeuven) en psychodynamisch kinder- en jongerenpsychotherapeute (KULeuven). Via haar werk in een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) is ze erg vertrouwd met de problematiek van complexe ontwikkelingsstoornissen, gehoorstoornissen en leermoeilijkheden. Haar interesse gaat uit naar hechting, verlieservaringen en emotionele problemen bij kinderen, jongeren en hun gezin.

Bas Poppelsdorf, psycholoog

Bas Poppelsdorf  (°1984) is klinisch psycholoog (UGent) en volgt momenteel een bijkomende opleiding tot relatie-, gezins- en systeemtherapeut (IPRR, Mechelen). Via zijn eerdere werk in een gesloten gemeenschapsinstelling deed hij ervaring op in het werken met adolescenten met gedrags-, sociale en emotionele problemen, en hun gezinnen. Bij d_Link richt hij zich tot lagere schoolkinderen, adolescenten, jongvolwassenen en hun (ruimere) context.

Team Kalmthout

Dr. Annemie Cabus, kinder- en jeugdpsychiater

Annemie Cabus (°1956) is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. Zij heeft uitgebreide ervaring in de ambulante en residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie. Zij is gespecialiseerd in de infantpsychiatrie en is geregistreerd als Infant Mental Health-specialist (-9 maanden t/m 3 jaar).

Dr. Helge Smets, kinder- en jeugdpsychiater

Helge Smets (°1974) is kinder- en jeugdpsychiater en volgde eveneens de opleiding Familie-, Gezins- en Relatiepsychotherapie aan de K.U.Leuven. Ze heeft uitgebreide ambulante en semi-residentiële ervaring met diagnostiek, begeleiding en behandeling van kinderen en hun gezinnen, vooral in de leeftijdsfase van 6 tot 12 jaar.

Jessica De Jongh, psycholoog

Jessica De Jongh (°1990) is klinisch psycholoog (K.U.Leuven). Ze deed ervaring op in zeer diverse domeinen waaronder bijzondere jeugdzorg en intercultureel werk. Momenteel volgt ze de experiënteel-integratieve psychotherapieopleiding aan het FMS. Jessica werkt voornamelijk met kinderen of jongeren en hun context, met uiteenlopende hulpvragen. Ze werkt op een krachtgerichte manier met de emotionele leefwereld van het gezin.

Cindy Joly, psycholoog

Cindy Joly (°1981) is klinisch psycholoog (VUB) en integratief therapeut (AIP). Ze heeft ervaring in het werken met gedrags- en emotionele problemen bij lagere schoolkinderen, adolescenten en hun gezin. Deze ervaring heeft ze opgedaan in haar werk in een privé-praktijk en binnen het buitengewoon onderwijs.

Kristel Stes, psycholoog

Kristel Stes (°1981) is maatschappelijk assistente (HA) en master in de gezondheidspsychologie (OU). Daarnaast volgde ze een opleiding tot contextueel therapeut. Kristel deed al heel wat ervaring op in het werken met kinderen, jongeren en hun gezin, onder andere binnen de bijzondere jeugdzorg. Vanuit haar werk bij een gespecialiseerde thuisbegeleidingsdienst heeft ze bovendien een ruime expertise rond autisme verworven. Ze richt zich voornamelijk tot lagere schoolkinderen, adolescenten en hun gezin.

Kim Nelen, psycholoog

Kim Nelen (°1991) is klinisch psychologe (K.U.Leuven). Vanuit haar werk in een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) is ze erg vertrouwd met de problematiek van (complexe) ontwikkelingsstoornissen waarbij ze een ruime expertise rond het autismespectrum heeft verworven. Naast diagnostiek heeft ze tevens ervaring opgebouwd in het werken met kinderen met diverse gedrags-, emotionele en sociale moeilijkheden. Zij richt zich voornamelijk tot peuters, kleuters, lagere schoolkinderen en hun gezin.

Sophie Voorspoels, psycholoog

Sophie Voorspoels (°1978) is klinisch psychologe (K.U.Leuven). Zij heeft een brede ervaring en interesse in het werken met kinderen met autisme en gedragsproblemen, o.a. vanuit haar werk in het (buitengewoon) onderwijs en privépraktijk. Ze heeft de opleiding Triple P (level 1-2-3) afgerond en heeft een bijkomende tweejarige opleiding rond autisme gevolgd (Plantijn Hogeschool). Zij richt zich voornamelijk tot baby’s-peuters-kleuters en lagere schoolkinderen.